„Антигона“ се издига сред руините край ротондата „Св. Георги“

0
0

Тива ще отвори 7-те си врати сред руините на Ротондата „Св. Георги“ (зад Президентството). Спектакълът на Иван Добчев „Антигона“ от Жан Ануи ще разтърси зрителите в различната обстановка на 18 септември (петък) от 21 ч. Tрагедията пренася публиката в онова време на герои и богове, които мерят сили, на царе, които издават жестоки заповеди, и на малките хора, които се оказват по-силни и от владетелите и от всевишните. В театъра Античността оживява на сцената по един особено зловещ начин, който те кара да настръхнеш от самото начало на спектакъла, а когато той се играе сред руините на ротондата, сме сигурни, че ефектът ще е още по-голям.

В смелото начинание да изнесе представлението на открито Театър „София“ е заедно с Фондация „Аполония“, копродуцент на спектакъла и с подкрепата на Столична община. A събитието е част от календара по повод празника на столицата и от отбелязването на 50 години Театър „София“.

Ще има и титри на английски език, за да може и чуждестранните гости на града да се насладят на представлението. Билетите се пускат в продажба на 8 септември и са с цена 20 лв.