Актьорски тренинг клас с Касиел Ноа Ашер в Созопол

1
0

Касиел Ноа Ашер, актриса и режисьор, организира летен майсторски клас за актьори между 16 и 23 юли в Международна Арт Академия по изкуствата в град Созопол. През осемте дни са предвидени 48 игрови часа, които ще включват изучаване и практикуване на действен анализ, сценични средства, класическа и неконвенционална трактовка, театрална и кино игра, върху основните герои в пиесите: „Електра“ от Еврипид, „Макбет“ и „Хамлет“ от Уилям Шекспир, „Трамвай Желание“ от Тенеси Уилямс .

Касиел избира тези произведения, защото според нея:

„…всеки един уважаващ себе си актьор трябва да предизвика чувствителността си, навлезе, тренира, потърси личния потенциал, гъвкавост в прехода между антична, класическа и модерна драматургия.”

По време на занятията участниците ще се опитат да открият общото и особеното между тези четири близки истории с различни жанрове. В края на майсторския клас ще бъдат представени пред публика импровизации по темата за Бермудския игрови триъгълник: Еврипид / Шекспир / Уилямс.

Условията за участниците са да бъдат професионални актьори от всякакви възрасти, студенти от висшите учебни заведения по изкуства, кандидат-студенти или просто любители-непрофесионалисти. Трябва да са подготвили два монолога, които знаят наизуст, от гореизброените пиеси и да са се запознали със съдържанието им.

За повече информация вижте тук.

1 коментар

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here