Aктьори и автори представят приказни герои на децата в Деня на шегата

0
0

Всички знаем какъв ден е 1 април, нали? Денят на шегата, разбира се!  А кои са най-чистите, невинните и усмихнати шеги? Детските! Още от малки дечицата се впускат във всевъзможни приключения, закачки и игри, като за ръчички ги водят познатите лица от книжките. А тази година малчуганите ще могат да се пренесат в техния приказен свят с помощта на Софарма – инициативата „Приказки в Софарма“.

Sopharma Towers ще се превърне в магическо място за малчуганите и любимите им герои. На събитието са поканени всички деца и техните родители, за да полетят и гмурнат заедно в магията на словото, предадена от автори и актьори. Четенето ще се състои на 1 април от 11.00 до 14.00 часа на партера на търговския център в Кулите.

Ивайло Захариев, Йоанна Темелкова и Симона Халачева ще водят децата в литературното приключение “Приказки в Софарма”. Симона ще преведе децата през чудната приказка “Роня, дъщерята на разбойника”, в която играе на сцената на Театър “София”. Йоанна ще разкаже на децата историята “Красавицата и звяра”, а Ивайло ще ни заведе до света на костенурката Франклин.

“Чрез живия контакт и въздействието на художественото слово инициативата се стреми да насърчи любовта на най-малките към богатството на литературата, да привлече вниманието на родителите към възпитателната сила на книгите и да приобщи семействата към обществената кауза на изкуството.”, споделят за четенето организаторите от Софарма.

Освен че ще запознае децата с нейните чудати герои, Радостина Николова, която е автор на книгата “Моите красиви рога” и поредицата “Приключенията на мотовете”, ще направи с малчуганите и “Великденска работилничка с мотове”. А Мая Бочева ще преведе децата през интересно интерактивно приключение и ще научи малките читатели и да изработват сами книжки в ателието “Направи си книжка с “Туй-онуй”. Двете работилнички са подходящи за деца над 4 години, а по-малките ще имат възможност да оцветяват картинки с приказните герои.

С помощта на книгите и игрите децата се забавляват, но и правят много нови открития за заобикалящия ги свят. Докато стават свидетели на житейския път на любимите принцове, принцеси, горски обитатели, научават кое е правилно и кое не, къде се крие истината и къде неправдата. “Ние сме отговорни за развитието на най-малките. Първата крачка към това е любовта към книгите, които срещат децата с различни приказни герои в множество ситуации и от всяка една те могат да получат своя малък урок.”, споделят от Софарма.

В отделен кът гостите ще разгледат ръчно изработени сувенири, които могат да закупят, а събраните средства ще бъдат дарени за инициативата “Село назаем” на читалище “Съзнание – 1927, с. Долни Вадин, Монтана, съвместно с фондация BCAUSE. Гостите ще могат да закупят и книжките от поредицата “Приключенията на мотовете” и “Туй-онуй” на специална цена.