Абстрактен спектакъл гостува в театър „Азарян“

0
0

 На 22 април от 19:30 часа, в Театър Азарян, зрителите ще могат да гледат спектакъла „birds sing a pretty song” („птици пеят красива песен”) – съвместна работа на хореографа Ребека Марголик и интерактивния артист и композитор Макс Беркович. Спектакълът гостува в НДК благодарение на Ðerida Dance Center.

В проекта участват двама танцьори и трима музиканти. Чрез танц, музика на живо, интерактивно изживяване и филм, артистите пресъздават един свят на уединение, красота и хаос, където губим усещането за истинската си същност, докато търсим близост в ерата на дигиталния надзор.

„Birds sing a pretty song” е мултидисциплинарен спектакъл, който проследява историята на двама танцьори, борещи се да възстановят чувството си за реалност и близост, поставени в един социален свят с увеличаващ се надзор. Тримата музиканти играят ролята на наблюдавщи, като създават тунел и безконечна звукова среда, която влияе върху движенията на танцьорите.
Пърформансът безпроблемно смесва различни форми на изкуството в кохерентно и интуитивно преживяване.
„Птици пеят красива песен” в свързан, ангажиращ и провокиращ мисълта абстрактен коментар на съвременния свят и една дистопия.
 Ребека Марголик е артистичен директор на „Ребека Марголик Проджектс”, спонсориран от Fracture Atlas.

Танцовата компания на Ребека Мърголик гостува по покана на Derida Dance Center и се реализира в партньорство с театър „Азарян“ към Национален Дворец на културата. Проектът се подкрепя от Канадския съвет на изкуствата (Canada Council for Arts) , Столична община, American Dance Abroad, LABA- a laboratory for Jewish culture.

 *Билети могат да бъдат закупени на касите на НДК и онлайн на ndk.bg