Абсолвенти играят „Хора с куфари“ безплатно в Народния театър

0
0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Хора с куфари“ на абсолвентите от класа на проф. д-р Атанас Атанасов е Най-най- най спектакъл за 2019 година в НАТФИЗ. Като награда то ще се играе още веднъж на 27-ми май от 19ч., не къде да е, а на Голяма сцена в Народен театър „Иван Вазов“.

През 2019-та представлението спечели и голямата награда на Международния студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“, както и бе селектирано и участва в най-големия театрален фестивал за завършващи и скоро дипломирани актьори в света – „Твой шанс“, Москва. В „Хора с куфари“ участват актьори от вече дипломирания клас на проф. д-р Атанас Атанасов или сдружение „Клас 5х5“.

 

Спектакълът е определен от автора на пиесата – Ханох Левин, като комедия в осем погребения, а ето какво споделя и единият от двамата режисьори – Мартин Каров:

Пиесата на Ханох Левин е измамно проста, изпъстрена с умели игри на думи и поетични алюзии, тя разказва за човешкия живот – затворен в своя повтарящ се цикъл. Раждане, сватба, ново раждане и смърт (в най-добрия случай), защото за някои между раждането и смъртТа няма нищо друго освен дълго разтегната самота и очакване на края. „Хора с куфари“ е изпълнена с живи и цветни персонажи – събрани в малък квартал, няколко семейства смесват живота си със своите съседи, с идващи и отиващи си хора, с минувачи, туристи,  а вечно дебнещите в очакване гробари, са готови бързо да отнесат ненужната физическа обвивка на човека и той да изчезне..“ 

Последните месеци младите актьори са играли няколко пъти  и благотворително за каузата „ВРЕМЕ ЗА ИВАЙЛО“, а на  27-ми май ще играят безплатно в знак на благодарност към всички колеги, приятели, познати и непознати зрители, които са ги подкрепяли през годините. А ако още не сте ги гледали – заповядайте! Входът е свободен.

*Спектакълът си има и трейлър:

ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП:
Постановка: Мартин Каров
Режисура: Веселин Петров
Музика: Мартин Каров
Участват: Анета Иванова, Бистра Окереке, Боряна Маноилова, Боян Петров, Бояна Авджиева, Василена Кънева, Велизар Емануилов, Велина Андреева, Виолина Доцева, Владислав Стоименов, Дария Димитрова, Елизабет Марангозова, Йордан Върбанов, Калоян Стойчев, Кирил Недков, Кристиян Топов, Любомира Башева, Мартин Петков, Моника Иванова, Румен Михайлов, Христина Джурова, Цветелина Атанасова, Явор Гаджев
фотограф: Мария Цветкова