9-ти международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите”

0
0

Септември определено се очертава месец на фестивалите, за което никак не се оплакваме. За разлика от останалите събития, които ще посетим, това ще бъде панаир на куклите. Точно така – ще можем да се насладим на кукленото изкуство на 9-тия международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите”.

Мястото на събитието е София, а програмата на панаира ще запълни цяла седмица – от 16 до 22 септември. Тази година панаирът съвпада и със 70-ия рожден ден на Столичен куклен театър, което превръща празника в двоен.

Програмата включва уникални куклени представления, които ще се играят по цял ден. От зори до здрач фестивалът ще има с какво да ни очарова. Локациите ще са разпръснати из София, като ще има събития както на сцена, така и на открито. В програмата има и изложба, семейни представления и такива за деца и възрастни, уъркшоп и улични шоа. За първи път в България ще можем да видим и цирково вариете, идващо от Италия.

Освен Столичен куклен театър, участие ще вземат и множество наши и чужди куклени трупи. Сред международните участници са куклените театри на САЩ, Белгия, Хърватия, Франция, Италия, Чехия, Сърбия, Гърция, Испания, Полша, Словения, Грузия и Израел. Част от българското участие са трупите от Пловдив, Пазарджик, Видин, Сливен, Учебния театър на НАТФИЗ, Театър ЖАР и др.

Очертава се грандиозен Панаир на куклите! Съветваме ви да не го пропускате. Определено ще е събитие, което ще се хареса на малки и големи. Така, че излезте и се насладете на последните слънчеви лъчи и на последния театрален фестивал за това лято.

Пълната програма на фестивала можете да намерите тук.