8 представления по вкуса на дамите в месеца на жената

1
0

Дните през март – ту шарени и усмихнати, ту сиви и намръщени. Месец с често променящо се време, също като настроението на нежния пол. И понеже нашият екип е изцяло от жени и много обичаме да си „подяряваме“ театър, ви споделяме, че през този женски месец, прекрасен повод да зарадвате приятелка, съпруга, майка, може да бъде някое от осемте представления, които ще ви покажем тук.

1. Ромео и Жулиета

Всяка жена, дори и тайно, копнее за любов като тяхната – силна, страстна, болезнена. Тя не е просто любов, а някаква съзнателна магнетична лудост, на която може да се насладите на Деня на жената и 19 март от 19:30 часа в Театър „Българска армия“.

Снимка: представление „Ромео и Жулиета“

2. Вдовиците

Дали жената е по–важна от мъжа? Дали женското стои над мъжкото? Това са въпросите, които си задават вдовиците. А отговорите може да потърсите в театър „Открита сцена“ на 9ти март от 19:00 часа. Гостуващия спекаткъл на ДТ „Иван Димов“, Хасково, има галерия от образи, пред които никой не може да остане безучастен. Трънливият хумор, през който света се пречупва и всеки може да доизмисли себе си, ще превърне денят след женския празник в един необикновен понедлник.

3. Две

На 11, 14 и 22 март от 19:30 часа в Народен Театър „Иван Вазов“ се впускаме в опознавателно приключение из тайните на едно от най-известните литературни и житейски съперничества в българската история – между Дора Габе и Елисавета Багряна. Двете жени, които са страдали и са се доказвали с години, разкриват женската несигурност, обаяние и борбеност. Показват как се разрешава и най-дребният конфликт – с великодушие и хумор, а понякога и с тъга.

Снимка: постановка „Две“

4. Приятелки мои

Има приятелки като храна – всеки ден искаш да ги виждаш. Има и приятелки като въздух – дори когато не ги виждаш, те са винаги с теб! На 14, 22 и 29 март от 19:00 часа Малък градски театър „Зад канала“ ни представя смешната и тъжна история на четири приятелки, които вършат бели, лудости и шеги. Четири бунтарки срещу скуката и сивотата на ежедневието. Те ще ни разкажат мъжки истории – разказани за жени. И ако вие сте от тези бурни и непокорни разказвчки, организирайте групата и празнувайте женския месец не само на 8 март.

5. Тирамису

В театър „София“ седем млади, силни и красиви жени водят своята битка за успех в обществото. През твърдата обвивка, обаче прозират и най-интимните им изживявания, болки и надежди. Може би най-женското представление, което ще помогне дори на мъжете да разберат част от нашата същност, може да гледате на 17 март от 19:00 часа.

6. Кики ван Бетовен

Кристин (наричана Кики) е феноменална готвачка и прекарва часове в кухнята. Но на 21 март от 19:30 часа в „Театър 199“, една разходка ще я отвежда до витрината на антикварен магазин, зад която тя ще открие пленителна маска на Бетовен. Приятелките на Кики, всяка със своята история – коя нелепа и комична, коя трогателно-тъжна, са озадачени от промяната в нея, която настъпва след този ден. Но тя е решена да разплете собствения си живот с помощта на Бетовен и на „онова“ момче, което среща ненадейно в парка.

Снимка: представление „Кики Ван Бетовен“

7. Кастин за мъже

На 22 март оставяйте мъжа си в къщи, взимайте момичетата и си организирайте кастинг за принца на бял кон. В театър „Открита сцена“  Мария Сапунджиева и Герасим Георгиев – Геро ще ви разкажат живота такъв, какъвто мислим, че не е, без да ви спестят и думичка.

8. Свалячи

Макар и история за мъже, постановката „Свалячи“ на Елин Рахнев е подходяща за всяка една женска компания, която иска да се позабавлява с двама леко смотани, но много добродушни футболни съдии. 4, 7 и 18 март са датите, на които в театър „Открита сцена“ ще надникнем в двете отчаяни мъжки души, готови на всичко за малко женски ласки и любов.

Снимка: постановка "Свалячи"
Снимка: постановка „Свалячи“

 

 

Comments are closed.