73 години младежки театрални вълнения

0
0

Своят 73 рожден ден ще отбележи Младежки театър на 25 януари 2018 г. Началото на театъра, който носи името на българския театрален и кино актьор Николай Бинев, е дадено през 1944 – 1945 г.

Страстта към актьорската професия и театралната трупа като семейство е темата на 73-та годишнина. По този повод се организира и фотосесия на трупата, подарък от фотографа Адриана Янкулова и екипа ѝ. Снимките в чест на рождения ден ще бъдат изложени във фоайето на театъра и публикувани в различни издания.

Празникът в деня ще бъде отбелязан със спектакъла Еквус“, реж.Стайко Мурджев, от 19:00 часа на Голяма сцена. 

На годишнината е посветен и новият детски спектакъл в репертоара – „Бременските музиканти“, реж. Венцислав Асенов, чиято  премиера беше на 20 януари от 11:00 часа. В съботния ден във фоайето на театъра ще бъде открит и aквариум за най-малките зрители. Аквариумът е подарък от Aquarium.BG не само за театъра, а най-вече за публиката. 

Днес в семейството на Младежки театър са актьорите: Александър Хаджиангелов, Ангелина Славова, Веселина Конакчийска, Вихър Стойчев, Гергана Христова, Живка Ганчева, Зорница Маринкова, Искра Донова, Койна Русева, Красимир Недев, Кристина Янева, Малин Кръстев, Мариана Миланова, Мая Бабурска, Николай Луканов, Ния Кръстева, Петко Венелинов, Петър Дочев, Рая Пеева, Светослав Добрев, Севар Иванов, Силвия Лулчева, Станка Калчева, Стефан Мавродиев, Юлиян Петров, Явор Спасов, Ярослава Павлова.

Фотографска изложба „Едно голямо семейство“
Фотограф – Адриана Янкулова
Сценограф – Дария Николова – Вацова
Стилист – Мария Василева
Ас. стилист – Белла Антов, Вероника Цветанова
Грим и коса – Атанас Темнилов, Десислава Манасиева, Татяна Слепцова, студио UPSHOT