6 постановки за най-малките зрители

1
0

Театралният свят е една постоянно разрастваща се вселена. В нея може да откриеш какви ли не пиеси, за какви ли не вкусове, а и възрасти. Театърът никога не е пренебрегвал най-малките зрители. И през този месец програмата за малчугани в София изобилства от интересни представления. Представяме Ви шест от тях, които Вие и малчуганите Ви не трябва да пропускате.

1. „Голямото синьо море“ е гостуващ музикално-куклен спектакъл чак от Бразилия. Ще се играе само два пъти, на 17 януари от 11 и 12:30 часа в театър „Възраждане“. Специално за представлението, подходящо за хора от всички възрасти, у нас идват бразилската певица и актриса Крис Мигел и пианистът Данило Томич. В „Голямото синьо море“ те разказват за пъстрия живот на бразилските рибари, родени в едно от най-красивите кътчета на света – щата Баия.

2. „Приказка за скитника – крал“ е куклена адаптация по приказките на любим автор – Карел Чапек, в която участват популярни лица от малкия екран на сцената на „Столичен куклен театър“. На 17 януари от 16:30 часа ще видите органичното съчетание на различни изразни средства – „жива” актьорска игра, клоунада, анимация на предмети, кукли, които напомнят изящни миниатюрни скулптури и импровизации, които носят смях и настроение.

3. „Питър Пан“ –  Момчето от приказната страна Невърленд, което отказва да порасне, кръстосва шпаги с капитан Хук, изживява тръпката от летенето и първата целувка. На 18 януари от 11:00 часа мюзикълът на Театър „София“ ще завладее малчуганите ( и не само) с красиви костюми, романтични дуели на пиратски кораб, мелодични песни и великолепни актьорски изпълнения.

Питър Пан - Театър София

4. Отново на 18 януари от 11:00ч. в Младежски театър „Николай Бинев“ ще връхлети героят на Астрид Лингренд „Карлсон, който живее на покрива“. Той е вяра и мечта, фантазия и ласка, и най-вече любов, много, много любов! Той е Герасим Георгиев – Геро и за неговият  единствен и незаменим герой ще ни разкаже Дребосъчето.

5. За бебета и деца до 5 години препоръчваме спектакала „Жълто“ в театър „Възраждане“.  Съобразен с указанията на професионален детски психиатър той цели да стимулира чувствителността и емоционалността на най-малките. Представлението е добра възможност на 23 ануари от 10:00 и 11:30 часа родителите да срещнат своите деца с театъра по най-адекватен и смислен начин, полагайки основите на естетическото им възпитание.

6. „Сливи за смет“ – Поучителна българска народна приказка, която се играе на 24 ануари от 11:30ч. в Театър 199 „Валентин Стойчев“. Тази необичайна история е пресъздадена от авторите на спектакъла с много колорит и хумор. С помощта на оригинални, комични, раздвижени кукли на сцената оживяват редица безкрайно цветисти герои, които със запленяващи български фолклорни танци и песни изиграват своите роли в историята.
Очакваме и Вашите предложения за месец февруари!

Comments are closed.