6 постановки, с които да започнем театралния сезон

0
0

Отново е септември – листата на дърветата покафеняват, трафикът в столицата се увеличава, а ние се чудим как да разнообразим вечерите, когато барът не е до морето и морето не е до бара. За щастие всеки край на лятото слага начало на новия театрален сезон. Ето и някои от заглавията, с които ви препоръчваме да започнете своя:

  • Театър „199“ – 14 септември – „Приятно ми е, Ива!“

Колко личности могат да живеят в един човек? Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? Каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? Ива Тодорова ще ви даде своите лични отговори. Представлението е моноспектакъл, чиито автор е самата Ива.

  • Театър „Възраждане“ – 15 септември – „Великденско вино“

Постановката е с няколко номинации АСКЕЕР-2017: за режисурата на Весела Василева, главна мъжка роля – Свежен Младенов и за най-добро представление. „Великденско вино“ е в чест на 180 години от рождението на Васил Левски и 80-ия юбилей на автора Константин Илиев.

  • Театър „Българска армия“ – 16 септември – „Черна комедия“ и Ден на отворените врати

Съботният 16-ти септември може да разнообразите с разходка, която ще ви разкрие потайностите на Театър „Българска Армия“. А от 19 ч. може да се забавлявате в компанията на Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Евелин Костова, Луизабел Николова, Владислав Виолинов, Анастасия Ингилизова и Моню Монев с комедия „на тъмно“ – „Черна комедия“.

TBA_Otvoreni-vrati-2018_cover

  • Младежки театър „Николай Бинев“ – 16 септември – „Иванов“

Пиесата на Чехов поставя във фокуса си нарушените взаимоотношения – стените от гордост, осъждане и коравосърдечие, които за жалост определят голяма част от живота ни. Иванов е трагичен герой, в когото всеки може да се разпознае, защото неговият голям проблем е всъщност самотата. Ревюто на LoveTheater.bg за постановката може да прочетете ТУК.

  • Театът София – 19 септември – „Тирамису“

Преди 3 години нашият изцяло женски екип се наслади на удоволствието „Тирамису“. Историите на седем работещи момичета в рекламния бизнес се оказаха точно по вкуса ни. На пръв поглед животът на всяка една изглежда мечта за мнозина, но действителността е съвсем различна – несподелена любов, проблеми със съпруга, зарязана по време на бременност, Едипов комплекс, хомосексуалност… Нашите 9 различни мнения за представлението може да прочетете ТУК.

Тирамису

Това е класическа приказка от XVII век, подчинена изцяло на гледната точка на пътуваща трупа. В един момент артистите и публиката са увлечени в една магична история. Актьорите от спектакъла ще дарят средствата от първото си за сезона представление, за да подпомогнат финансирането на втория Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански”, който ще се проведе през пролетта на 2019 г.

Кралят елен

Пожелаваме ви ползотворен зрителски театрален сезон! 🙂