50-то юбилейно представление на „Гарванът“

0
0

Сблъсъците не винаги са фатални. „Гарванът“ в Театър 199 „Валентин Стойчев” вече 50 пъти сблъсква публиката с обърканите отношения на брат и сестра, в които се преплитат обич и омраза, а те подтикват към безумни думи и действия. Миналото е променило безвъзвратно живота им и ги е свързало завинаги заедно.

На 14-ти ноември от 19.30 часа ще може да гледатепредставлението, дебют на за младата авторка Калина Попянева, което спечели конкурса за съвременна българска камерна драматургия на Театър 199, през 2010 г.

В спекатъла времето е безвремие, а гарванът е символ на самота и пустота в душата. Могат ли героите да излязат от този капан, без да загубят своята същност? Ами ако най-близкият ти човек изчезне? Ще продължи ли светът да съществува? Това е представление, в което зрителят ще открие частица от настроенията и мислите на героите в себе си.

Теодора Духовникова, в ролята на Сестрата, получава наградата за женска роля на Международния фестивал Друмеви театрални празници „Нова българска драма“ – ШУМЕН 2013. На същия фестивал награда за сценографията получава Петя Стойкова. Братът – Калин Врачански, е удостоен с ежегодната награда „Иван Димов“ 2013 на фонд „Иван Димов“ на фондация „Млади български таланти“.

Следващото представление на „Гарванът“ е на 13-ти декември.