5 постановки за Деня на влюбените

0
0

С повод или без – няма да сбъркате, ако отидете на театър. Но за да направите деня на любимия човек още по-хубав, защо да не му подарите едно театрално изживяване? Поводът е 14 февруари – Денят на влюбените, но и да празнувате Трифон Зарезан не пречи да се насладите на хубава постановка, която да бъде само начало на една прекрасна вечер. Спектаклите, в които ще разпознаете любовта във всевъзможни форми са:

„Сън в лятна нощ“, където искрено ще се забавлявате със сватби и любовни страсти, които са виновници за много недоразумения и несъстояли се сънища. Класът на проф. Пламен Марков в НАТФИЗ отправя своята покана за въображение ви на 14 февруари.

„Мъжът на жена ми“ поглежда към сериозните неща от живота по смешен начин на 15 февруари. Постановката на Мариус Куркински разказва за жена, изоставена още като дете – Мария Сапунджиева, а за любовта й ще се борят не един, а цели двама мъже – Веселин Анчев и Леонид Йовчев. Станете част от греховния живот на персонажите в „Сълза и смях“.

„Бел Ами“ на 18 февруари ще ви омае с историята на Жорж Дюроа – Калин Врачански, издигнал се в обществото, благодарение на любовните си връзки. Историята е запечатана в романа на Ги дьо Мопасан, а сега може да я видите и на сцената на Млакък градски театър „Зад канала“.

Отново в събота, но в „Сфумато“, ви очаква нещо нестандратно, вълнуващо и запомнящо се. Спектакъл „Покаяние“ преплита в себе си жанровите характеристики на драматичния театър и кукленото изкуство, на балета и цирка, на пантомимата и физическия театър. Тук любовта е пред унищожение и служи предимно за консумация, докато не дойде разплатата и покаянието.

Jean-Beatrice-plakat-69x99-01 (1)Защото любовта не винаги е сладка. Това ще ни докажат „Жан и Беатрис“ на 23 февруари в Театър „Българска армия“. Иван Радоев и Елена Петрова са между копнежите за любов, пари и още нещо…

Това бяха нашите театрални предложения, в които може да се влюбите от пръв поглед, но не пренебрегвайте и половинката си – заведете я на театър 🙂