5 любовни и не толкова любовни постановки на 14 февруари

0
0

Всяка година малко преди 14 февруари започваме да се чудим какво да правим. Независимо дали с половинката си за празника на влюбените, или с приятели по повод деня на виното, излизането е почти задължително. Oще повече, когато 14-ти е събота. Един от възможните варианти, малко по-различен от претъпкания ресторант и премиерата на „50 нюанса сиво“, е да отидем на театър, където да гледаме някоя любовна или не толкова любовна постановка. А това са нашите предложения:

1. „Лодка в гората“ можем да видим от 19:00 часа в Малък Градски Театър „Зад канала“. Постановката е завръщане на Мариус Куркински към текстовете на Николай Хайтов,  след хитовия му моноспектакъл „Сътресение“, чието последно представление съвпада с кончината на майката на артиста. Това намира излаз и в „Лодка в гората“ създадена по триптиха на Николай Хайтов, съставен от „Пътеки“, „Лодка в гората“ и „Кучета“.

2. „Покана За Вечеря“  получаваме всички от 19:00 часа в Театър „София“. Това е една история с две лица, сътворена от Оля Стоянова. Единият сюжет е за „пред познати“, а другият се бушува в душите на чуждия Аз. Ставаме свидетели на една стена от лъжи, крепяща цяло семейство, която ще рухне пред очите ни и прах от размисъл ще ни накара да се усмихнем по различни поводи.

Bella Donna 3.“Bella Donna“ се играе от 19:30 часа в Държавният Сатиричен Театър „Алеко Константинов“ (Сатирата). Страхотната комедийна пиеса е дело на Щефан Фьогел. Любовната богиня тук си има код: „2 години“ –  с толкова разполагат мъжете в нейния живот с нея. Забъркана олелия от абсурдно комични ситуации, но с аромат на житейски въпроси като „Свобода или свободия?“, „Аз преча ли на „Ние“?“ ще ни държат с широки усмивки през цялото време.
За доброто настроение допринася и това, че с всеки закупен билет от Сатиричня театър до 14 февруари, получавате ПОДАРЪК от АРТ -93 и талон за отстъпка в техните магазини!

4.„Стреляйте по артиста“ е по пиесата „ЛЕС“ на Александър Николаевич Островски, преобразена в очите на режисьора Николай Ламбрев – Михайловски. Той ни представя една постановка на жестоката действителност. За това как в днешно време да си Артист означава да се бориш за живота си, поставайки под въпрос собственото си достойнство дори. За вечната, уж не значителна, разлика между хората. Всички емоции от тази постановка очакват Вашите сетива от 19:00 часа в Театър „Българска армия“.

Петокнижие Исааково5. „Петокнижие Исааково“ е пиеса по Анжел Вагенщайн, режисирана от Войчех Кобжински. От 19:00 Народентеатър „Иван Вазов“ ни предлага една магия, в която ще се потопите целите с дълбоко поет въздух. Драматичен разказ за един мъж  – евреин – живял последователно в пет различни държави: Австро-Унгарската империя, Полша, „Хилядолетния“ германски Райх, Съветския съюз и Австрия, който преживява всевъзможни „невъзможни“ случки и спънки по време на две световни войни и концетрационни лагери. И все кипящ в ада през цялата пиеса, той все пак намира глътки въздух на светлия райски бряг на любовта. Въпреки на пръв поглед безмилостния живот,  Иссак Блуменфелд не губи своята усмивка, още повече – заразява ни с нея.