5 дни фестивална магия с куклен театър под тепетата

0
0

Ако кукленият театър е вълшебство, то в Пловдив от 2 до 6 септември ще кипи цял казан забъркана магия. За 22-ри пореден път ще се проведе международният куклено-театрален фестивал „Двама са малко, трима са много“ и съпътстващата го проява „TheatAir“, насочена към спектакли и пърформанси в открити обществени и знакови градски пространства. Целта на събитието е да се популяризират възможностите на кукленото театрално изкуство и да се привлече широк зрителски интерес. „Това е сигурно!“ би си помислил всеки, който е разлистил поне веднъж чудната програма, подготвена тази година от Държавен куклен театър – Пловдив.

big_Plovdiv - Prikazka za neporasnaliКакто на всяко друго театрално събитие и тук ще се играят спектакли в зала, но на този специален фестивал прожекторите няма да бъдат насочени само към затворена сцена. Не е нужно нищо освен малко искра и желание, за да намерите някоя от приказните локации на участниците. Трябва само да се спуснете по главната улица под тепетата, да се разходите из Цар Симеоновата градина или по калдъръма на кв. „Капана“. Ще имате възможността да се срещнете с героите, представени от артисти от няколко български града. Със своите спектакли ще зарадват публиката и състави от 7 европейски държави и един от САЩ.

big_Asthon Ka

Приказки, живи статуи, клоуни и много музика – истински празник за малки и големи, нестихващ цели пет дни. Както създателите му твърдят това е фестивал, посветен на въображението, на духа, на приказката и вълшебството. Но винаги и преди всичко на Човека като създател и посланик на смисъла и като откривател на житейската палитра, която надгражда и осмисля съществуването! На нас не ни остава нищо друго, освен да се насладим на цветовете от тази палитра.

Всички прояви на открито, част от модул TheatAir, са безплатни, а всички спектакли в зала, част от програмата „Двама са малко – трима са много”, са с платен вход. Програмата може да претърпи промени. За справки и резервации – тел. каса 032 623275, 0889 718183 и www.pptheatre.com и www.facebook.com/theatair