В Стара Загора отбелязват безсмъртието на Шекспир

0
0

По случай честването на 400 години от смъртта на Уилям Шекспир (1564-1616) ДТ “Гео Милев” Стара Загора ни представя най-новия си спектакъл – комедията “Укротяване на опърничавата”. Премиерата на постановката ще се състои на 23 март от 19.00 часа.

Гьоте нарича през 1771 г. Шекспировия театър „чудесно антикварно сандъче“ и това не се е променило и през 2016 г. Героите на безсмъртния автор се бунтуват срещу силите, които ги движат, те не само не приемат съдбата си, но и я надмогват, защото “ако не се отказваш, съдбата няма шанс”.

Разкривайки пред нас онова, което обикновено е съкровено, героите се борят с него, описвайки ни го. Те ни споделят най-красивите си идеали, най-тъмните си страсти и несполуки.

Специалната изненада за публиката в “Града на липите” е участието на актрисата Александра Сърчаджиева. Сценичната версия и постановка са дело на Ивалин Димитров, превода на драматургичния текст – на Валери Петров, сценографията и костюмите – на Петър Митев, а танците – на Валери Кондратцев. В спектакъла участват още: Иван Калошев, Стефан Борисов, Весела Петрова, Елена Нацариду, Мария Енева, Димитър Митев, Георги Райчев, Илчо Димитров, Жоро Райчев, Тодор Тодоров, Цветомир Черкезов.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here