В Стара Загора отбелязват безсмъртието на Шекспир

0
0

По случай честването на 400 години от смъртта на Уилям Шекспир (1564-1616) ДТ „Гео Милев“ Стара Загора ни представя най-новия си спектакъл – комедията „Укротяване на опърничавата“. Премиерата на постановката ще се състои на 23 март от 19.00 часа.

Гьоте нарича през 1771 г. Шекспировия театър „чудесно антикварно сандъче“ и това не се е променило и през 2016 г. Героите на безсмъртния автор се бунтуват срещу силите, които ги движат, те не само не приемат съдбата си, но и я надмогват, защото „ако не се отказваш, съдбата няма шанс“.

Разкривайки пред нас онова, което обикновено е съкровено, героите се борят с него, описвайки ни го. Те ни споделят най-красивите си идеали, най-тъмните си страсти и несполуки.

Специалната изненада за публиката в „Града на липите“ е участието на актрисата Александра Сърчаджиева. Сценичната версия и постановка са дело на Ивалин Димитров, превода на драматургичния текст – на Валери Петров, сценографията и костюмите – на Петър Митев, а танците – на Валери Кондратцев. В спектакъла участват още: Иван Калошев, Стефан Борисов, Весела Петрова, Елена Нацариду, Мария Енева, Димитър Митев, Георги Райчев, Илчо Димитров, Жоро Райчев, Тодор Тодоров, Цветомир Черкезов.