36-часовото „бягане” в НАТФИЗ започва след броени дни

0
0

Кога за последно направихте нещо лудо като например да прекарате цяла нощ навън? А мечтали ли сте да останете цяла нощ в университета, забавлявайки и смеейки се, докато не пропее първият петел и слънцето не изгрее? Е, имате една седмица, защото за сбъдването на мечтите никога не е късно. Затова заповядайте на 11-тото издание на традиционния ежегоден маратон в НАТФИЗ с вход свободен.

Тази година той ще се проведе на 14-ти и 15-ти май (събота и неделя) и е посветен на 140-годишнината от рождението на Кръстьо Сарафов. Също така ще продължи традицията от преди няколко години да не спира дори за миг почивка. Посетителите ще могат да се насладят на 36 часа безкрайно интересен театър, много емоции и весело настроение. За това ще се погрижат всеотдайните студенти от Академията, които се готвят усилено от месеци. Те ще покажат какво са сътворили през изминалия сезон под формата на представления и прожекции. Ще се организират и срещи с публиката, за да може всеки да сподели или разкаже какво го е вдъхновило и какво – променило.

Спектаклите, които са включени в програмата, предизвикват голям интерес и могат да се гледат абсолютно безплатно в рамките на двата дни. Освен това само на Маратона ще имате възможност да надникнете в работния процес на учащите артисти и да влезете в час заедно с тях, например по вокал или сценична реч.

Програмата ни предлага над 25 заглавия на красиви спектакли, няколко концерта и съпътстващи събития. Те ще се състоят на Голяма сцена, Сцена на четвърти етаж (47), както и на по-малките сцени и аудитории в НАТФИЗ.

Студентите от трети и четвърти курс в Учебен куклен театър ще се представят с пет заглавия, сред които „Жабокът принц” от Братя Грим, „Момче и вятър” от Ран Босилек и др. Студентите от втори курс “Актьорство за куклен театър” ще покажат пред публика своите вокални умения в специално организирания концерт.

В учебната кинозала на НАТФИЗ ще се прожектират филми на сегашни и бивши възпитаници на Академията. Сред заглавията са „Любов” (Боя Харизанова), „Пулс” (Даниел Делчунков), „Вяра” (Христина Шейретова) и още много интересни ленти, включително две анимационни.

Извън основната програма имате възможността да научите интересни факти за живота на Кръстьо Сарафов, като гледате специалния филм за големия театрал.

А кога последно извикахте асансьора, отворихте вратата и попаднахте в приказен магичен свят? Да, той съществува, благодарение на куклените абсолвенти, които за четвърта поредна година забавляват гостите на Академията със своя асансьорен куклен театър. Наред с това организаторите са подготвили специална изложба на стари плакати от представления в НАТФИЗ, с която ни отварят вратите към студентските години на едни от най-обичаните български артисти.

Очаквайте скоро и пълната програма на Маратона! Да живее театърът! Обувайте маратонките и загрявайте!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here