3 постановки, които няма да пропуснем през новата година

0
0

Новата година винаги може да ви изненада с постановка, която още не сте гледали. Макар да ни се искаше, екипът на LoveTheater нямаше как да изгледа всички през изминалата 2015. Затова януари е месецът на несбъднатите желания и сме решили със сигурност да посетим ето тези три:

174881. „Семеен албум“, чийто режисьор Малин Кръстев още в младежките си години написва пиесата. За нея има номинация за Аскеер за драматургията. Актьорската игра безспорно ще бъде удоволствие за всеки зрител на Младежкия театър щом на сцената са Владимир Пенев и комикът Герасим Георгиев-Геро, а в женската роля е Искра Донова. Двамата братя са пълни противоположности, а появилата се жена е мистериозната връзка в техните отношения. Ще побързаме да си вземем билет за 8-ми януари, а ако вече са свършили със сигурност ще присъстваме на 31-ви.

2. „Вдигай завесата“ – 9-ти януари е най-ранната дата от месеца за последната премиера, състояла се в Театър „Българска армия“. Стефка Янорова и Луизабел Николова са една от причините поради които представлението става приоритет за гледане. Сюжетната линия се върти около 5 жени, които извървяват пътя една към друга и ни припомнят, че той е много по-важен от крайната точка, също както процесът – от резултата. Директно от „кухнята“ научихме малката подробност, че в драматургията е заложена сцена с лотария и награди за публиката. А специалното участие на Лайза Минели ни стана още по-любопитно.

3. „Хамлет“ – класическа творба, която придобива нови измерения с главната роля на Леонид Йовчев в Народния театър. След 14-годишни опити за поставянето й режисьорът Явор Гърдев успява да покаже нещо иновативно, което от 2012 г. пълни салоните. С няколко награди Икар 2013, Аскеер 2013 и почетен Аскеер 2013 за принос в развитието на театралното изкуство, „Хамлет“ се нарежда сред задължителните пиеси. Въпреки че сме я гледали, няма да я пропуснем отново, особено след като бяхме зрители в Зала 1 на НДК на класически поставената пиеса от Британския национален театър. Без сантимент по епохата, обстановката е по-скоро представата за днешния ден, със завладяващото присъствие на Леонид, чиято гола сцена предизвика отзвук сред медии и общество. Остава ни единствено да дочакаме с нетърпение 26-ти януари, когато ще отворим сетивата си за нещо различно и истинско.