24 часа театър в Алма Алтер – 24 часа емоции

0
0

24-часовият театрален маратон в Алма Алтер , провел се на 28 и 29 март, по случай Международния ден на театъра, приключи успешно, но съм сигурна, че емоцията от него продължава да е във всеки един от над седемдесетте участници. Заедно с тях преоткрихме света на театъра, забавлявахме се, опознавахме се и създадохме магия.

Благодарение на Алма Алтер всеки от нас имаше възможност да участва и режисира в представление заедно с екипа, в който е попаднал. Тематиката, която ги обединяваше беше „Снежанка и седемте джуджета“, но всяко едно от тях – коренно различно от останалите. Въпреки непрофесионалните умения на участниците, благодарение на всеобщата отдаденост и усилия се получиха интересни и вълнуващи представления, с които 24-часовият маратон приключи.

DSC_3345_e_tnМежду репетиции им, гледахме специално подбрани представления на Алма Алтер – „Съдът на Пилат“, „Ромео и Жулиета“, „Архитектурата на церемониала“, Актьорът-принц“, „Нептиците“, „Една голям, малка лудост“, „Една снежанка, седем джуджета и още нещо…“. Всяко едно от тях беше обвързано с типичната за Алма Алтер комуникация с публиката, правейки я не само зрител, но и участник в пиесата. Неизменна част след всяка една беше дискусията, в която се изказваше мнение за видяното, препоръки, усещания.

Маратонът не мина без забавления. Алма Aлтер беше организирал игри, уъркшоп по Commedia dell’ Arte и достатъчно почивки, в които имахме възможност да похапнем, да се опознаем с останалите участници и да станем част от голямото семейство на Алма Алтер. Въпреки умората от нон-стоп 24-часовия маратон, желанието ни за театър надделяваше и никой не посмя да заспи.