24 часа нон-стоп театър в Алма Алтер

1
0

Театър-лаборатория „@лма @лтер“  ще отбележи Международния ден на театъра – 27 март, с организирания за поредна година 24-часов нон-стоп театрален маратон. Събитието ще започне на 28 март в 10:00ч. и ще продължи до същия сутрешен час на 29 март, в театрално студио на „@лма @лтер“ .

Участниците в маратона, актьори и публика, ще бъдат предизвикани да не напускат пространството в рамките на тези 24 часа. Те ще бъдат зрители на голям брой представления и ще участват в създаването им. Всички присъстващи ще имат възможност да станат част от репетиционния процес. След всеки спектакъл ще се провеждат дискусии с възлагани задачи, свързани с търсенията на драматургични решения и интерпретация на текстове. Благодарение на тях участниците ще придобият съвсем различен поглед върху добре познати творби.  И с всичката тази духовна наситеност организаторите са осигурили храна и напитки за театралните маратонци. Акцентът в маратона ще бъде годината на Тадеуш Кантор и ще се работи по текстове, част от проекта „Окото на Кантор“.

Чрез този социален експеримент, без досег до външния свят и технологиите, публиката ще бъде заразена с магията на случващия се театър. Това ще бъде едно от най-големите и атрактивни събития, с които ще се чества 27 март.

Разбира се ние от LoveTheater.bg, като театрални маниаци, ще бъдем там, защото ще има мнооого театър. И разбира се, че след това ще разкажем, на тези, които не са се осмелили да отидат.

Comments are closed.