2 години от началото на идеята Love Theater

0
0

Две години не са цяла вечност, но за човек на 24, си е много, а днес се навършват точно толкова от публикуването на първия материал в блога lovetheater.wordpress.com.

Идеята за блог за театър се въртеше в главата ми от известно време, докато на 23 август 2014 г. – един горещ следобед, събрах цялата си сила и вроденото ми неразбирателство с технологиите, което преодолявам всеки ден в името на работата си, за да отворя wordpress.com и да се опитам да създам блог.

В началото нямах почти никаква идея какво правя и какво искам да стане от този блог. А още по-малко съм вярвала, че ще направя информационен сайт с екип от талантливи и отдадени автори. Знаех само едно – този блог е насочен към зрителите, не към професионалистите, публиката трябва да разбира какво съм преживяла в салона и по този начин да се запали и да отиде в храма на Мелпомена.

Така започна идеята Love Theater, превърнала се в кауза, която завлядя стотици хора.

Ето и първия ми „опознавателен“ пост в блога:

Здравейте,

Аз съм Мирена и обичам театъра.

Тези от вас, които ме познават, знаят, че сцената е най-голямата ми любов. Срещнах се отблизо с нея преди повече от 7 години на едно прекрасно и истинско място – Младежка театрална студия „Сцена 99“, Стара Загора. Там се запознах с някои от най-важните хора в моя живот, научих много за себе си, но най-вече заобичах магията на театъра.

Когато си зад кулисите, чуваш как салонът се пълни, местят се столове, публиката разговаря, настанява се и зачаква с нетърпение да бъде излъгана. Хората отиват в театъра, за да се пренесат в друг свят, който не е техен, но в същото време се проектират в съдбите на героите пред тях.

Когато си сред публиката, влизаш в салона, разговаряш, настаняваш се и съвсем съзнателно зачакваш талантливите актьори да те излъжат. Пренасяш се в техния свят, но си мислиш, че действието е твърде хубаво или твърде безумно, за да е истина.

Този блог е за красивата илюзия, създадена от театъра, която зрителите приемат за своя истина. Тук ще ви разказвам за света на сцената през моя поглед, защото истинското изкуство се ражда от отражението в неговите последователи.

LT-1

Благодарим на всички, които ни подкрепят!