Атанас Атанасов: Както Ана Шнайдер, така и аз зная, че „има толкова много неща, които трябва да наваксам, а имам толкова малко време“

0
0

Когато за първи път прочетох „Басейнът“, си спомних как на 60 години скочих с бънджи. Няколко месеца след това опитах полет с делтапланер, а на 61 скочих с парашут…

Защото както Ана Шнайдер, така и аз зная, че „има толкова много неща, които трябва да наваксам, а имам толкова малко време“. – Атанас Атанасов за постановката „Басейнът“.

Ана Шнайдер (Мимоза Базова) решава, че трябва да си направи басейн и да се научи да плува! Но ситуацията, в която ще я заварим, ще ни се стори позната.

Чували сте от онези истории за семейства, които искат старата да умре възможно най-скоро, за да грабнат наследството. Всички близки на потенциалната „умираща“ водят своя собствена битка, но и такава помежду си. Забравили са да живеят тук и сега. Забравят и че вече имат басейн, в който могат да удавят всички разяждащи ги желания и мисли.

„Вълкът“ не е само един, а най-непринудената и чиста история остава тази на внучката Мишел (Евелин Костова) и френския сваляч Райни (Асен Кобиларов). Оказва се, че и този път любовта ще спаси… „Басейнът“.

С пиесата си Щефан Фьогел доказва, че няма тема, която да не е подходяща за комедия. Някой от събитията в „Басейнът“ ще ви изненадат, за други ще си кажете „знаех си“, но ще ви смигнат с усмивка, на която ще отвърнете. А за трети… ще помечтаете.

Комедията „Басейнът” е с премиерна дата 8 май, а сцената е „Миракъл“ в Театър „Българска армия”. Следваща дата – 29 май!

Участват: Мимоза Базова, Веселин Анчев, Анастасия Ингилизова, Асен Кобиларов и Евелин Костова.
Сценография: Нина Пашова
Музика: Добрин Векилов – Дони