Нови „Съзвездия“ на сцената на Червената Къща

1
0

Да се влюбиш в театъра е лесно и необратимо. След това си готов на всичко, за да му се подчиниш. Това е и историята на Невена Николова и Васил Михайлов, които от много години са любители актьори. През 2016 година обаче решават да станат още по-сериозни към това, което обичат и да започнат свой проект. В началото на 2017 година хващат тази голяма житейска любов и не я пускат докато не им каже „Да“.  И благодарение на тази отдаденост можем да станем свидетели на тяхната инициация, или с други думи – техният професионален дебют на сцена.

На 16-ти и 23-ти Март, от 19:30 в Център за култура и дебат „Червената къща“  е премиерата на „Съзвездия“ – една ударна млада пиеса, носител на наградата Evening Standard Theatre Award за 2012 за най-добра драматургия. Докато през лятото на 2017 двамата актьори участват в интензивни летни курсове в едни от най-престижните театрални институти – той в RADA – Royal Academy of Dramatic Arts, Лондон, тя в  LAMDA – London Academy ot Music and Dramatic Arts – откриват този текст, който ги провокира достатъчно, за да закупят правата за него и да го преведат. Режисьорът е неслучаен – Йордан Славейков, за когото сме ви разказвали много пъти във връзка с представленията „Паякът“ и „Стъклената Менажерия“.

Представлението е част от серията „Дебюти на границата“. Текстът се поставя за първи път в България и е първата независима продукция на новосъздаденото Театрално сдружение „Хелиотроп“.  Една пиеса за три велики сили, в която двамата главни герои измислят игри на ума и така конструират свят, в който да изживеят цяла вселена от животи. И да надживеят не просто самия живот. А да надживеят Смъртта. В това надбягване не само с тях самите, а и с времето, Играта изкристализира като най-мощната форма на живеене. След Любовта.

Автор: Ник Пейн
Превод: Лина Цветанова и Васил Михайлов
Постановка: Йордан Славейков
Сценография и костюми: Юлияна Войкова-Найман
Музика: Калин Николов
Пластика: Ана Митева
Участват: Невена Николова, Васил Михайлов.

Резервации: можете да резервирате място на тел. 02/988 8188, 0885 828 532 и e-mail [email protected]Резервациите важат до 15 минути преди началото на събитието.

Comments are closed.