LOGO

'

След „Януари“ очаквайте „Февруари“ – новата премиера от Ованес Торосян

След „Януари“ очаквайте „Февруари“ – новата премиера от Ованес Торосян Февруари, Ованес Торосян Full view

Театрална работилница"Сфумато"Както му се казва в сезона на премиерите, който започна много, многооо обещаващо, дойде ред и за първата премиера на Театрална работилница „Сфумато“. Пиесата се казва „Февруари“ и е направена по текстове на Питър Барнс. Сценичният вариант и преработката са на Ованес Торосян, който е и режисьор на спектакъла. В него той отново събира няколко от познатите млади актьори от представлението „Януари“(Александър Кънев, Крис Атанасов, Константин Гечев, Анатолий Ставрев, Васил Витанов), както и Таня Манчева, Сотир Мелев  и Мартин Димитров.

Да припомним, че на тазгодишното издание на „Малък сезон“ именно представлението „Януари“ беше фаворит и единодушно стана част от репертоара на Театрална работилница „Сфумато“.  Режисурата на класическата пиеса от Йордан Радичков е отново на Ованес Торосян, сценографията и костюмите – на Маргарита Данчева, а музикалното оформление – на И. М. А. Консултант по северозападните въпроси е Петко Венелинов. Спектакълът „Януари” е с участието на Марияна Иванова, Александър Кънев, Анатолий Ставрев, Васил Витанов, Димитър Петров, Константин Гечев, Крис Атанасов, Мак Маринов, Марио Топалов, Мартин Петрушев, Ненчо Костов, Пламен Добрев, Христо Стефанов.

Ованес Торосян е едно от най-ярките лица на българското кино и театър. В последните години той работи активно по няколко проекта, които се занимават с културното обогатяване и внедряването на смисъл в живота на хората. С две думи – прави добрини и твори красиво! Също така активно се изявява по родните сцени като добър и смел режисьор, какъвто ще го видим и сега, гледайки „Февруари“!

Също така поздравления за Ованес, който отново подава ръка и дарява шанс за изява на младите актьори, които определено имат много енергия, с която да заредят публиката! Гледайте „Февруари“ през октомври – 7-ми октомври от 19ч. в зала Underground – ПРЕМИЕРА- и се смейте, ама много се смейте!

„В света на консуматорското общество, пълно с хора облечени и изградени от лъскава опаковка, място за сълзливи истории няма. Тук и сега преоритета са парите, имиджа и доброто маркетингово позициониране сред ,,ближния”. На заден план остава духовното израстване на индивида себеопознаването и търсенето на смисъла. Днес ,,сътворението” е свързано със саможертава, а време за това няма.“

„Февруари“ по текстове на Питър Барнс

сценична адаптация: Ованес Торосян

Превод: Светлана Комогорова- Комата

Сценограф: Добри Чумаков и Иван Пустиняшки

Костюмограф: Васил Вита

Музика: И.М.А.

Худ. Осветление: Игнасио Малени

Плакат: Маргарита Данчева

Режисьор: Ованес Торосян

Участват: Таня Манчева, Константин Гечев, Мартин Димитров, Сотир Мелев, Александър Кънев, Крис Атанасов, Анатолий Ставрев, Васил Витанов

Written by Маргарита (М.Т.)

Живея живот, изпълнен с вдъхновението на любовта. Свободата в изкуството и моето място сред тях. Радостта от възможността и смисълът в срещата. Полет и пътуване... Театърът е едно пътуване към безкрайността на въображението! Обич.

Leave a comment